La finalul antrenamentului oficial, sustinut ieri la Skopje, selectionerul Victor Piturca a afisat o mina pesimista, lasand impresia ca nu mai este foarte interesat de intalnirea cu Macedonia. "Jucam impotriva unei echipe care este si ea iesita din c
La finalul antrenamentului oficial, sustinut ieri la Skopje, selectionerul Victor Piturca a afisat o mina pesimista, lasand impresia ca nu mai este foarte interesat de intalnirea cu Macedonia. "Jucam impotriva unei echipe care este si ea iesita din cursa si care are avantajul ca nu a jucat sambata. Logic si normal ar fi sa castigam, dar nu se stie..", a comentat Piti pe marginea intalnirii de astazi. In ciuda acestei resemnari, selectionerul a afirmat ca inca nu va renunta la "batranii" din lot, stabilind ca va trage linie, adica se va considera complet iesit din cursa, abia dupa intalnirea de la Amsterdam, cu Olanda, din 4 iunie. "La prima vedere baietii par recuperati psihic dupa esecul de sambata, dar eu prea cred ca e asa, fiindca este un moment delicat", a apreciat Piturca. El a transat si problema jucatorilor tineri, care ar putea merge la selectionata Under 21 pentru a-l ajuta pe Florin Marin sa se mentina pe prima pozitie a grupei si sa forteze calificarea la CE 2006. "Nationala mare este prioritara. Poate ca ii voi lasa lui Florin Marin cativa jucatori pentru un meci decisiv, dar Plesan, Andrei Cristea si Mitea sunt fotbalisti pe care eu ma bazez, care sunt deja parte din lotul mare si pe care intentionez sa ma bazez in viitor", a precizat Piti. Selectionerul a lasat sa se inteleaga ca atunci cand sansele de calificare vor fi nule, scheletul noii echipe nationale ii va cuprinde pe cei trei mentionati, plus Oprita, Mutu, Chivu, Lobont si Radoi. "Daca printr-o minune mai ajungem sa fim in lupta pentru calificare, ne vom bate, dar obiectivul meu, asa cum este stipulat si in contractul cu FRF, este calificarea la CE din 2008", a mai spus Piturca ieri la Skopje. El a anuntat ca acest meci va reprezenta o ultima sansa pentru Cosmin Contra, neretinut in lotul care a aparut pe foaie la meciul cu Olanda. "Ii dau posibilitatea lui Contra sa demonstreze ca mai poate juca in echipa nationala", a declarat Piti. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.