Intre doctrinarii politici romani, Stefan Zeletin este cunoscut ca principalul doctrinar liberal. Cartea sa, elaborata in epoca interbelica, epoca de referinta pentru capitalismul romanesc, este un indrumar teoretic si practic pentru orice guvernare
Intre doctrinarii politici romani, Stefan Zeletin este cunoscut ca principalul doctrinar liberal. Cartea sa, elaborata in epoca interbelica, epoca de referinta pentru capitalismul romanesc, este un indrumar teoretic si practic pentru orice guvernare liberala.
Stefan Zeletin isi caracterizeaza doctrina in felul urmator: "Am numit aceasta doctrina neoliberalism, caci politica interventionista este tocmai ceea ce caracterizeaza in timpul de fata liberalismul nou - neoliberalismul - burgheziei europene in opunere cu vechiul liberalism clasic. ... noul liberalism intervine energic, spre a impaca conflicte, a armoniza interese, a alina suferinte - scurt, spre a organiza. Organizarea este flamura sub care militeaza liberalismul nou al zilelor noastre."
O carte fundamentala pentru capitalismul romanesc.
O carte fara de care nu se poate guverna liberal in Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.