Intoarcerea lui Miron Cozma la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova a creat mare agitatie. Nu mai este un secret pentru nimeni ca "luceafarul huilei" a beneficiat de tratament preferential in ultimii sapte ani si ca devenise spaima gardienilor. D
Intoarcerea lui Miron Cozma la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova a creat mare agitatie. Nu mai este un secret pentru nimeni ca "luceafarul huilei" a beneficiat de tratament preferential in ultimii sapte ani si ca devenise spaima gardienilor. Dupa ce a stat mai bine de 3 luni la Craiova, Cozma, invocand o stare de sanatate precara, a cerut sa fie mutat de unde plecase cand a fost gratiat. Ministrul Justitiei a declansat o ancheta la inchisoare pentru a stabili exact ce regim de detentie avea fostul lider al ortacilor din Valea Jiului.
Fostul lider al minerilor a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, dupa ce a stat mai bine de 3 luni la Craiova. Administratia Generala a Penitenciarelor a considerat ca Miron Cozma este grav bolnav si ca nu mai suporta drumurile saptamanale intre cele doua orase. La inceputul saptamanii, Cozma a revenit in celula sa de la Rahova, despre care se spunea ca este ultramoderna. Imediat dupa revocarea decretului de gratiere, anul trecut, Cozma a fost reincarcerat la Penitenciarul Craiova in urma unei solicitari a Parchetului General. El era cercetat atunci intr-un dosar legat de afacerile fratilor Camataru, astfel incat procurorii au decis sa il tina departe de amicii din penitenciar. Si Administratia Penitenciarelor a anuntat ca se impune mutarea fostului lider al minerilor intr-o alta inchisoare, intrucat la Rahova acesta se imprietenise cu gardienii si avea un regim preferential. Din acest motiv, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a dispus efectuarea unui control privind respectarea regimului de detentie in cazul lui Miron Cozma, iar rezultatele anchetei vor fi facute publice peste cateva zile.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.