Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a dispus rezilierea unilaterala a tuturor contractelor de concesiune avand ca obiect portiuni de plaja de la Marea Neagra, urmand ca Administratia Nationala "Apele Romane" sa infiinteze o firma care sa se oc
Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a dispus rezilierea unilaterala a tuturor contractelor de concesiune avand ca obiect portiuni de plaja de la Marea Neagra, urmand ca Administratia Nationala "Apele Romane" sa infiinteze o firma care sa se ocupe de curatenie pe intreg litoralul.
Sulfina Barbu, ministrul mediului, a declarat, ieri, ca a trimis, in 23 martie, notificari tuturor celor 198 de firme care incheiasera contracte de concesiune cu Administratia Nationala "Apele Romane" pentru portiuni de plaja prin care solicita anularea intelegerilor. "Fiecare contract are o clauza ce prevede posibilitatea rezilierii unilaterale, dupa 30 de zile de la o notificare prealabila. Am procedat in consecinta", a declarat ministrul mediului.
Barbu a afirmat ca decizia a fost luata cu scopul de a imbunatati calitatea serviciilor prestate pe litoral, pentru ca, in final, numarul turistilor si, implicit, veniturile la buget generate de turism sa creasca.
"Am observat, analizand perioada 2002-2004, ca plajele nu erau curate, iar intretinerea lor si celelalte servicii - salvamarul, asistenta medicala - nu se ridicau la standardele impuse de concurenta in turism. Am decis, in consecinta, sa infiintam o firma care sa gestioneze unitar aceste probleme, pe intreg litoralul romanesc", a explicat Sulfina Barbu.
Ministrul a mai aratat ca, in urma acestei masuri, ar urma sa dispara "celebrele plaje ingradite, concesionate", in care nu era permis accesul oricarui turist, dar si contructiile amplasate, in virtutea concesiunilor, pe plaja.
"Constructiile, terasele, barurile si discotecile ridicate pe plaja sunt constructii provizorii, ridicate in baza contractelor pe care noi tocmai le-am reziliat. Pentru a si le amplasa si anul acesta, investitorii de pe litoral vor fi obligati sa ceara autorizatie de constructie, care insa nu va mai fi emisa intrucat terenul nu le va mai apartine", a mai spus ministrul Mediului.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.