Peste 2.000 de persoane este posibil sa-si fi pierdut viata in urma cutremurului care a avut loc luni seara, in largul insulei Sumatra, a anuntat vicepresedintele indonezian, Yusuf Kalla.
"Numai in Insula Nias, situata in apropiere de epicent

Peste 2.000 de persoane este posibil sa-si fi pierdut viata in urma cutremurului care a avut loc luni seara, in largul insulei Sumatra, a anuntat vicepresedintele indonezian, Yusuf Kalla.
"Numai in Insula Nias, situata in apropiere de epicentrul seismului, bilantul mortilor ar putea fi de o mie sau doua mii", a precizat oficialul.
Mii de imobile s-au prabusit, iar sub daramaturi se afla numeroase victime, a anuntat postul de televiziune Metro TV. Numeroase victime nu au putut primi ingrijiri medicale din cauza intreruperii curentului electric la principalul spital de pe insula.
In plus, medicii si asistentii au fugit de teama valurilor tsunami.
Seismul de luni seara a avut o magnitudine de 8,7 grade pe scara Richter, a anuntat US Geological Survey.
"Este al patrulea sau al cincilea cutremur, ca intensitate, din ultimii 100 de ani", a declarat Kerry Sieh, un specialist american.
Totusi, nici un semn al fenomenului tsunami nu a fost reperat, au declarat serviciile meteorologice locale.
La doua ore de la producerea seismului nu a fost detectata nici o miscare a apei oceanului si este putin probabila producerea unor valuri uriase, a declarat un responsabil al Institutului indonezian de meteorologie si geofizica.

Ambasadorul Romaniei in India: "Totul este in ordine, nu avem victime"

"Cutremurul nu a fost resimtit pe continent, doar in doua insule indiene, Andaman si Nicobar, mai apropiate de epicentrul seismului. Insulele sunt locuite mai mult de populatii tribale si nu au fost afectate de cutremur. In India au fost doar alertate zonele de coasta din partea estica a tarii, afectate de valurile tsunami in decembrie. S-a cerut populatiei sa se retraga in interiorul teritoriului si sa evite plajele.Totodata, barcile pescaresti nu au fost lasate sa iasa in larg datorita pericolului repetarii valurilor ucigase. Cutremurul a starnit un puternic val de ingrijorare, retras spre dimineata, o data cu avertismentele oficiale. Nici la cataclismul anterior, multumita Celui de Sus, nu am avut victime romanesti, iar acum nici nu s-a pus problema. Am tinut legatura cu romanii despre care stiam ca se afla in India. In urma tragediei provocate de tsunami si a unei vaste activitati a ambasadei, de localizare a cetatenilor romani dispersati prin India (un subcontinent), de aceasta data, am primit direct semnale asiguratoare ca totul este in ordine", ne-a declarat ambasadorul Romaniei in India, Vasile Sofineti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.