Grupul american de inginerie si constructii Bechtel se pregateste de o "disputa" cu Guvernul Romaniei, dupa ce autoritatile de la Bucuresti au anuntat ca proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, in valoare de 2,5 miliarde de dolari, ar pu
Grupul american de inginerie si constructii Bechtel se pregateste de o "disputa" cu Guvernul Romaniei, dupa ce autoritatile de la Bucuresti au anuntat ca proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, in valoare de 2,5 miliarde de dolari, ar putea fi amanat, scrie Financial Times. "Anuntul de saptamana trecuta ar putea semnala faptul ca noul Guvern nu este pregatit sa puna in discutie contractul cu Bechtel pe criterii juridice, dar ca va incerca sa intarzie si, intr-un final, sa renunte la proiect. Fondul Monetar International exercita presiuni puternice asupra Romaniei pentru reducerea cheltuielilor", comenteaza Financial Times in editia online de ieri.
La sfarsitul saptamanii trecute, premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca programul de construire a autostrazii Brasov-Bors convenit de fostul guvern cu firma Bechtel va fi finantat in functie de fondurile disponibile care vor ramane la dispozitia statului, dupa alocarea sumelor necesare proiectului privind coridorul IV paneuropean. El a mai spus ca prioritatea in domeniul infrastructurii de transport a Romaniei, ca viitor stat membru al Uniunii Europene, este coridorul IV paneuropean pe traseul Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Sibiu-Lugoj-Arad-Timisoara, si nu autostrada Brasov-Bors. La scurt timp, reprezentantii Bechtel au aratat ca modificarea bugetului pentru autostrada Transilvania nu poate amenda contractul de executie a lucrarilor si nici obligatiile partilor. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.