Pentru a scoate populatia Capitalei din plictiseala campaniei pentru Primaria Capitalei, Biroul de Cercetari Sociale (BCS) a decis sa efectueze un sondaj care arata mai mult ca unul matrimonial, si nu electoral, in urma caruia candidatul Aliantei D.A
Pentru a scoate populatia Capitalei din plictiseala campaniei pentru Primaria Capitalei, Biroul de Cercetari Sociale (BCS) a decis sa efectueze un sondaj care arata mai mult ca unul matrimonial, si nu electoral, in urma caruia candidatul Aliantei D.A. Adriean Videanu a fost desemnat cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai cinstit si cel mai dinamic dintre candidati. Din pacate pentru bucurestence insa, Videanu este casatorit si are si doi copii.
Actuala campanie s-a remarcat pana in prezent numai prin anostitatea candidatilor si prin proiectele megalomanice propuse de acestia, culminand cu ideea construirii unui circuit de Formula 1 in jurul Casei Poporului.
Caracterizarea stramosilor nostri daci drept "cei mai drepti si mai viteji dintre traci" este expirata, cel mai potrivit atribut al romanilor de inceput de secol parand a fi "plini de originalitate". Imaginatia concetatenilor nostri reiese si din modul in care BCS a ales sa efectueze acest sondaj: a instalat sase corturi in cele mai circulate zone ale fiecarui sector, unde doritorii au putut veni pentru a completa formularele: Piata Romana, Bucur Obor, Piata Unirii, Piata Salajan, Piata Sudului, Parcul Drumul Taberei.
Adriean Videanu este perceput de 28,8 la suta dintre bucuresteni drept candidatul cel mai frumos, Marian Vanghelie gasindu-si la randul sau proprii admiratori si admiratoare: 7,7 la suta. In pofida renumelui sau cinematografic, Piedone (Cristian Popescu) nu mai este la moda, infatisarea sa provocand fiori unui procent de numai 4,4 la suta dintre respondenti.
La capitolul inteligenta, Videanu a intrunit sufragiile a 28,2 la suta dintre bucuresteni, Marian Vanghelie - 8,7 la suta, iar Cristian Popescu - 6,3 la suta.
Videanu se afla in fruntea ierarhiei candidatilor la Primaria Capitalei si la categoria "cinste" cu 22,5 la suta, urmat de Vanghelie - cu 12 la suta si Cristian Popescu - 10,2 la suta.
Desi este devansat de Videanu la capitolul frumusete, Vanghelie si-a luat insa revansa la categoria "apropiere de oameni", fiind preferat de 23,1 la suta din bucuresteni, in timp ce Videanu de 14 la suta.
In ceea ce priveste intentiile de vot, Videanu, candidatul Aliantei PNL-PD la functia de primar general al Capitalei, este preferat de 48,6 la suta dintre bucuresteni, urmat de Marian Vanghelie (PSD), care ar fi votat de 27,7 la suta dintre bucuresteni, Cristian Popescu (Partidul Blocul National Democrat) - cu 14,1 la suta, Anca Petrescu (PPRM) - cu 2,5 la suta, Ralu Filip (independent) - 2,2 la suta, Radu Opaina (PUR) -1,9 la suta. Absenteistii si nehotaratii insumeaza 40,1 la suta, directorul BCS, Stefan Bruno, estimand ca la 3 aprilie vor vota ceva mai putin de jumatate dintre locuitorii Capitalei.
Sondajul a fost efectuat la comanda Aliantei D.A., in perioada 18-27 martie 2005, pe baza a 4.497 de chestionare completate valid, cu o marja de eroare de +/- 1,5 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.