Societatea Nationala "Tutunul Romanesc" (SNTR) considera ca noul regim al accizelor la tigari este discriminatoriu, favorizand anumite companii din domeniu, se arata intr-un comunicat al SNTR. Tobacco 2003/UE Consortium, consortiul care detine majori
Societatea Nationala "Tutunul Romanesc" (SNTR) considera ca noul regim al accizelor la tigari este discriminatoriu, favorizand anumite companii din domeniu, se arata intr-un comunicat al SNTR. Tobacco 2003/UE Consortium, consortiul care detine majoritatea actiunilor de la SNTR, sustine ca "decizia recent adoptata de Guvernul Romaniei creeaza premisele unui regim de concurenta neloiala, iar modul de reglementare a regimului accizelor a fost realizat cu intentia vadita de a favoriza pe anumiti producatori existenti in piata". Potrivit noului regim de accizare, acciza la tigarile de lux se majoreaza cu 2000 de lei/pachet, in vreme ce la tigarile ieftine, accesibile consumatorilor cu venituri reduse, acciza se majoreaza cu 5000 de lei pe pachet, precizeaza comunicatul. Tobacco 2003/UE Consortium il acuza pe ministrul Finantelor, Ionut Popescu, ca a consultat un singur producator cu privire la noile niveluri ale accizelor la tutun, producator care, "de altfel, este cel favorizat de aceasta decizie", se specifica in comunicat. "Tobacco 2003/UE Consortium este indignat de situatia creata si considera ca Guvernul Romaniei s-a amestecat in mod nepermis in piata tigaretelor si a defavorizat in mod evident situatia singurului producator de pe piata romaneasca care incurajeaza industria tutunului din Romania si care a folosit in fabricarea tigaretelor 99,73% din intreaga productie a Romaniei", se arata in comunicat. "Daca nu vor avea loc schimbari urgente ale reglementarilor legale recent adoptate, SNTR va fi nevoit sa inchida capacitatile de productie in functiune in acest moment, sa concedieze aproape 90% din cei 1500 de salariati pe care ii are in prezent si sa renunte la achizitionarea de tutun romanesc", se precizeaza in comunicat. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.