Apropiata integrare europeana a Romaniei impune exigente nu doar din punct de vedere al cresterii performantelor economice autohtone.
Stimularea investitorilor straini, prioritate declarata pentru absolut toate agendele de lucru guvernamental

Apropiata integrare europeana a Romaniei impune exigente nu doar din punct de vedere al cresterii performantelor economice autohtone.
Stimularea investitorilor straini, prioritate declarata pentru absolut toate agendele de lucru guvernamentale post-decembriste, impune in prezent implementarea de politici flexibile si eliberate de riscul birocratiei excesive.

Exigente sporite pentru investitorii straini

Presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine a stabilit, prin Ordinul nr. 854 din 29 noiembrie 2004, modul in care se va acorda avizul pentru viza de lunga sedere pentru desfasurarea de activitati comerciale.
Acest tip de viza se acorda, pe baza avizului Agentiei Romane pentru Investitii Straine, oamenilor de afaceri din strainatate care sunt sau urmeaza sa devina actionari ori asociati ai unor societati comerciale, cu atributii de conducere si administrare.
Potrivit acestui act de reglementare, Avizul se acorda strainilor care prezinta un plan de afaceri transparent (si care cuprinde inclusiv date referitoare la nevoile estimate de forta de munca), care dispun de fondurile necesare desfasurarii activitatii (cel putin 70.000 de euro ca actionari, respectiv 50.000 de euro, pentru cazul cand doresc sa devina asociati intr-o societate cu raspundere limitata) si care concretizeaza activitatea economica in infiintarea de noi locuri de munca, respectiv in aporturi semnificative de capital sau tehnologie. Cererile de viza urmeaza a fi depuse la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei si se vor transmite pentru avizare, conform competentelor, Autoritatii pentru Straini, prin intermediul Directiei Relatii Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Cererile vor fi insotite de avizul Agentiei Romane pentru Investitii Straine, certificat de cazier judiciar (sau alt document cu aceeasi valoare juridica), asigurare medicala pe perioada valabilitatii vizei. Potrivit art. 43 alin. 5 al aceleiasi ordonante, avizul Agentiei Romane pentru Investitii Straine are drept scop constatarea indeplinirii conditiilor tehnice si de utilitate economica a activitatii ce urmeaza a fi desfasurata de catre strain.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.