Handbalul masculin romanesc a fost nevoit sa astepte un deceniu pentru a prinde un nou turneu final al Campionatelor Mondiale rezervate jucatorilor sub 21 de ani, selectionata tricolora reusind la finele saptamanii recent incheiate sa acceada la mare
Handbalul masculin romanesc a fost nevoit sa astepte un deceniu pentru a prinde un nou turneu final al Campionatelor Mondiale rezervate jucatorilor sub 21 de ani, selectionata tricolora reusind la finele saptamanii recent incheiate sa acceada la marea competitie programata sa se desfasoare, in perioada 15-28 august, in Ungaria. Performanta tinerilor tricolori este cu atat mai mare, cu cat ea a fost realizata in deplasare, Romania castigand grupa a II-a din preliminariile mondiale in dauna Israelului, organizatoarea turneului de calificare. Conform site-ului competitiei derulate la Tel Aviv, tinerii jucatori antrenati de Lucian Rasnita si Constantin Stefan au castigat toate cele trei meciuri, dispunand pe rand de Belgia, cu scorul de 32-22 (14-9), de Israel, cu scorul de 28-25 (10-11), si de Republica Moldova, cu scorul de 35-28 (20-13). Imbucurator este si faptul ca printre cei care s-au evidentiat in Israel se numara cativa jucatori de mare perspectiva, remarcati si in Liga Nationala de seniori, precum Valentin Ghionea (HC Minaur Baia Mare), golgeterul echipei cu 36 de goluri, Bogdan Soldanescu si Ionut Saulescu (ambii de la HCM Constanta).
Tricolorele absenteaza, in premiera
Tot in week-end, o alta selectionata tricolora de handbal, cea feminina de tineret "under 20", pregatita de Mircea Anton si Costel Oprea, a ratat calificarea la turneul final mondial din Cehia, clasandu-se pe locul secund in grupa preliminara gazduita de localitatea iberica Pinto.
Astfel, handbalul feminin autohton va lipsi pentru prima oara de la un turneu final mondial rezervat tineretului, unde de regula facea legea, adunand si doua titluri dupa decembrie '89. Din pacate, dupa un debut promitator cu Elvetia, de care au dispus, cu scorul de 34-26 (18-12), tricolorele s-au impiedicat lamentabil in meciul cu Spania, fiind invinse, cu scorul de 24-27 (13-15). In urma acestui esec, tinerele handbaliste din Romania vor ramane acasa pentru prima data in istoria acestei competitii, in vreme ce Spania, care a trecut de Elvetia, cu 33-26, a intrat in posesia vizelor pentru Mondiale. (Tiberiu RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.