Proiectul autostrazii Transilvania nu va fi inghetat si nici nu va fi oprit a sustinut ieri presedintele interimar al PD, Emil Boc, desi premierul Calin Popescu Tariceanu a precizat ca finantarea autostrazii se va realiza cu fondurile ramase dupa alo
Proiectul autostrazii Transilvania nu va fi inghetat si nici nu va fi oprit a sustinut ieri presedintele interimar al PD, Emil Boc, desi premierul Calin Popescu Tariceanu a precizat ca finantarea autostrazii se va realiza cu fondurile ramase dupa alocarea bugetara pentru coridorul IV paneuropean. Emil Boc a declarat ca Guvernul trebuie sa gaseasca 91 de milioane de euro pentru achitarea lucrarilor efectuate in cursul anului trecut si pentru acordarea despagubirilor catre proprietarii de terenuri aflate pe traseul autostrazii. "Anul trecut, din motive electorale, au fost demarate lucrarile la autostrada fara a exista insa bani suficienti", a precizat Emil Boc. El a spus ca obtinerea unei finantari pentru continuarea proiectului este destul de dificila in conditiile in care oficialii UE au declarat ca nu vor aloca fonduri pentru construirea acestei autostrazi, ci doar pentru un proiect privind autostrada aflata pe culoarul IV pan-european.
Saptamana trecuta, premierul Tariceanu a declarat ca programul de construire a autostrazii Brasov-Bors, convenit de fostul guvern cu firma Bechtel, va fi finantat in functie de fondurile disponibile care vor ramane la dispozitia statului, dupa alocarea sumelor necesare proiectului privind coridorul IV paneuropean. In replica, reprezentantii Bechtel au afirmat ca modificarea bugetului pentru autostrada nu poate amenda contractul de executie a lucrarilor si nici obligatiile partilor. Potrivit acestora, lucrarile continua, iar programul din 2005 se va stabili dupa rectificarea bugetului national. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.