Romanii s-au saturat de alegeri. Cel putin asa reise din ultimul sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala, potrivit caruia 59 la suta dintre concetatenii nostri se pronunta impotriva organizarii alegerilor anticipate, fa
Romanii s-au saturat de alegeri. Cel putin asa reise din ultimul sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala, potrivit caruia 59 la suta dintre concetatenii nostri se pronunta impotriva organizarii alegerilor anticipate, fata de numai 41 de procente favorabile unui astfel de scrutin.
Potrivit CURS, cei mai categorici in privinta anticipatelor sunt votantii UDMR, 60 dintre acestia spunand un NU raspicat prezentarii la urne. Alegatorii PSD (50 la suta) si cei ai Aliantei D.A. (48 la suta) se pronunta insa pentru organizarea de alegeri parlamentare inainte de 2008. Pe de alta parte, nu mai putin de 65 la suta dintre cei care nu au optiuni in favoarea unui anumit partid resping de asemenea ideea alegerilor anticipate.
Sondajul a fost realizat in perioada 21-26 martie pe un esantion de 1.100 de subiecti cu varste de peste 18 ani si are o marja de eroare maxima de +/- 3%. Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a atras ieri atentia asupra faptului ca declansarea alegerilor anticipate nu reprezinta o garantie pentru Alianta in vederea formarii unei majoritati parlamentare consistente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.