Compania Toshiba a fost obligata, joia trecuta, printr-un ordin al Tribunalului Statului California, sa plateasca 84 de milioane de dolari daune firmei Lexar Media pentru furt intelectual, transmite Reuters. Totalul castigului firmei Lexar in acest
Compania Toshiba a fost obligata, joia trecuta, printr-un ordin al Tribunalului Statului California, sa plateasca 84 de milioane de dolari daune firmei Lexar Media pentru furt intelectual, transmite Reuters. Totalul castigului firmei Lexar in acest caz s-a ridicat la 465 milioane dolari, fiind considerat cea mai mare victorie din toate timpurile a proprietatii intelectuale.
Compania ceruse initial daune in valoare de 1 miliard de dolari. Toshiba, al saptelea mare fabricant de chip-uri, a declarat ca va face apel la decizia tribunalului. "Toshiba este de parere ca verdictul juriului californian nu a fost corect, si intentionam sa ne folosim de toate caile legale pentru a-l corecta", se arata intr-un comunicat al companiei japoneze.
Toshiba nu intentioneaza sa-si revizuiasca rezultatele financiare estimative pentru anul curent, desi daunele pe care trebuie sa le plateasca firmei Lexar sunt cu 10 la suta mai mari decat profitul net estimat la 423 milioane dolari. Marul discordiei in acest caz l-a reprezentat memoria de tip NAND, folosita la camerele digitale si la telefoanele mobile cu camera incorporata, care a reprezentat una dintre piesele grele in vanzarile Toshiba in ultimii ani.
Lexar, ale carui carduri cu memorie sunt folosite in cadrul camerelor digitale si a combinelor muzicale, sustine ca secretele de productie au fost furate de un director executiv al companiei Toshiba infiltrat in firma Lexar.
Analistii japonezi nu cred ca acest caz va avea un impact de proportii asupra companiei Toshiba. Actiunile Lexar au crescut cu 99,3 la suta joia trecuta, in timp ce Toshiba a inregistrat vineri o scadere de 0,45 la suta, continuand deprecierea de 3,2 la suta din ziua precedenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.