Un nou scandal sta sa izbucneasca la Chelsea. Neil Fraser, fostul medic al londonezilor, a declarat ca motivul pentru care a parasit gruparea de pe Stanford Bridge este legat de cereri privind tratamentul medical al jucatorilor si a analizei sangelui
Un nou scandal sta sa izbucneasca la Chelsea. Neil Fraser, fostul medic al londonezilor, a declarat ca motivul pentru care a parasit gruparea de pe Stanford Bridge este legat de cereri privind tratamentul medical al jucatorilor si a analizei sangelui, sustine presa engleza. "Sunday Mirror a aflat ca un tribunal independent al Premier League, convocat saptamana trecuta pentru a analiza cazul rezilierii contractului lui Adrian Mutu, a fost surprins de dovezile aduse de fostul medic al clubului, Neil Fraser. Tribunalul urmeaza sa decida daca va sustine Chelsea in tentativa de a obtine daune de opt milioane de lire sterline de la Mutu, fotbalist care a fost testat pozitiv cu cocaina in septembrie 2004", noteaza publicatia britanica. Fraser a declarat ca i s-a cerut ca sangele sa fie prelevat de la jucator, iar elementele sale sa fie separate pentru a putea fi analizate. Publicatia citata scrie ca problema procedurii de analiza a sangelui mentionata de Fraser este foarte controversata. "S-a spus ca, dupa ce sangele este prelevat de la jucator, ar putea fi oxigenat si s-ar putea introduce in el substante de imbunatatire a performantei sportive. Noi nu sugeram ca s-a procedat astfel la Chelsea", precizeaza Sunday Mirror, care califica drept ciudat faptul ca noul medic al liderului din Premier League, Bryan English, a cerut, in trecut, agentiei UK Athletics, sa il informeze daca poate prescrie Actovegin, un medicament interzis care imbunatateste circulatia sangelui. Chelsea se mai afla in conflict cu Federatia Engleza de Fotbal datorita interpelarii ilegale a unui fotbalist aflat sub contract cu alta echipa si cu UEFA, dupa comentariile lui Jose Mourinho la adresa arbitrajului, dupa partida de la Barcelona. In alta ordine de idei, Adrian Mutu va fi sprijinit de Asociatia Fotbalistilor Profesionisti din Anglia (PFA) in litigiul cu fosta sa echipa. "O decizie in favoarea lui Chelsea ar duce la crearea unui precedent periculos, care ar putea avea grave repercusiuni", a declarat un fost oficial al PFA, Brendon Batson. Clubul londonez a inaintat o plangere oficiala la Comisia de Apel a Federatiei Engleze de Fotbal (FA), prin care ii solicita jucatorului roman compensatii materiale, motivand ca acesta a obligat conducerea gruparii engleze sa-i rezilieze contractul, in octombrie 2004, prin incalcarea clauzelor stipulate in intelegere. Potrivit sursei citate, Comisia de Apel a FA va lua o decizie in acest caz saptamana viitoare. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.