Specialistii Institutului National de Fizica a Pamantului au lucrat la realizarea unor harti de hazard seismic. Institutul a reusit finalizarea hartii seismice a municipiului Bucuresti. Harta seismica, al carei secret e bine tinut de Marmureanu, arat
Specialistii Institutului National de Fizica a Pamantului au lucrat la realizarea unor harti de hazard seismic. Institutul a reusit finalizarea hartii seismice a municipiului Bucuresti. Harta seismica, al carei secret e bine tinut de Marmureanu, arata zonele din Bucuresti care sunt cel mai expuse la eventualitatea producerii unui seism major. Marmureanu a refuzat sa faca precizari exacte, dar a spus ca nord-estul Capitalei (n.r. zonele Colentina, Tei, Fundeni, Doamna Ghica) e mai nesigur din punct de vedere al hazardului seismic, dar a adaugat ca in tot Bucurestiul sunt probleme la cladirile inalte si vechi. "Va dati seama ce ar insemna daca am face publice zonele periculoase din Bucuresti?", s-a intrebat retoric Marmureanu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.