Dosarul Conpet-Petrotrans a fost trimis spre solutionare Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului.
Dosarul a fost deschis in urma cercetarilor efectuate de
Dosarul Conpet-Petrotrans a fost trimis spre solutionare Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului.
Dosarul a fost deschis in urma cercetarilor efectuate de conducerea ministerului legat de consecintele preluarii de catre Conpet a conductelor magistrale de transport al produselor petroliere apartinand Petrotrans. In urma unui inventar la Petrotrans, din luna ianuarie 2005, a fost evidentiat un prejudiciu de aproximativ 1.500 miliarde de lei, constand in lipsa a circa 96.000 de tone de produse petroliere din conductele societatii.
De asemenea, se afla in curs de verificare sau au fost deja finalizate dosare penale avand ca obiect atacuri la conductele Petrotrans in judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, se mai arata in comunicat.
La inceputul anului trecut, Conpet Ploiesti a preluat gratuit de la Petrotrans Ploiesti conductele pentru transportul produselor petroliere, motorinei si benzinei, precum si vagoanele-cisterna prin intermediul carora se transporta, pe calea ferata, titeiul si gazolina. Decizia a fost adoptata printr-o ordonanta de Guvern, motivatia fiind unificarea tuturor activitatilor privind transportul produselor petroliere si titeiului.
Intr-un inventar realizat la data de 1 iulie 2004 apare o pierdere de 14.000 tone, insa la data de 11 august 2004, cand a fost refacut inventarul, lipseau 96.730 tone de produse petroliere, cu o valoare totala de circa 1.500 miliarde lei, a adaugat Seres. Verificarile efectuate de Corpul de control al ministrului Economiei ridicau ipoteza existentei unei filiere de valorificare prin intermediul unor benzinarii particulare a produselor petroliere sustrase din conductele Petrotrans. Printre numele persoanelor posibil implicate, ministrul Economiei a amintit numele fostului director tehnic al Petrotrans, Gilca Ion, si Constantin Moise, gestionar sef la depozitele din Constanta ale societatii. Ulterior, ministrul a spus ca a sesizat PNA in legatura cu disparitia a peste 100.000 de tone de combustibil din conductele Petrotrans Constanta, el apreciind ca in actiune ar putea fi implicati Nicusor Constantinescu (presedintele Consiliului Judetean Constanta), Dumitru Martin (fratele fostului prefect) si Ion Draica (fost campion mondial la lupte). In urma acestor declaratii, Nicusor Constantinescu l-a dat in judecata pe ministrul Economiei pentru calomnie.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.