Meciul de sah dintre fostul campion mondial, marele maestru rus Anatoli Karpov, si marele maestru roman Andrei Istratescu, disputat in saloanele Hotelului Crowne Plaza din Bucuresti, s-a incheiat cu scorul de 6-2 in favoarea lui Karpov. In ultimele d
Meciul de sah dintre fostul campion mondial, marele maestru rus Anatoli Karpov, si marele maestru roman Andrei Istratescu, disputat in saloanele Hotelului Crowne Plaza din Bucuresti, s-a incheiat cu scorul de 6-2 in favoarea lui Karpov. In ultimele doua partide, disputate in sistemul sahului semi-rapid, Karpov a castigat-o pe a 7-a, iar in cea de-a 8-a a fost consemnata remiza. Dupa cum se cunoaste, meciul a cuprins opt partide, primele patru in stil clasic, 40 de mutari in 1h 40 min., iar celelalte patru in formula sahului semi-rapid, 40 de mutari in 30 min. Istratescu a reusit in acest meci o victorie si doua remize, in timp ce Karpov, care si-a confirmat talentul, experienta si cunoasterea aprofundata a teoriei, impunandu-se in cinci partide. Meciul a fost organizat de fundatia Gambit Elisabeta Polihroniade, Astral Chess Foundation si Campion Chess Club Ploiesti. (C.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.