Piata de capital a fost indecisa, saptamana trecuta, scaderile alternand cu cresterile, de mica amploare, insa. Per total, indicii bursieri au inregistrat scaderi fata de saptamana precedenta, cu segmentul SIF-urilor in frunte. Astfel, indicele BET-F
Piata de capital a fost indecisa, saptamana trecuta, scaderile alternand cu cresterile, de mica amploare, insa. Per total, indicii bursieri au inregistrat scaderi fata de saptamana precedenta, cu segmentul SIF-urilor in frunte. Astfel, indicele BET-FI s-a depreciat cu 3,56 la suta, cazand sub pragul de 24.000 de puncte, situatie care nu s-a mai inregistrat din luna ianuarie.
Indicele BET-C, care contorizeaza evolutia tuturor emitentilor de pe piata de capital, a scazut cu 3,37 la suta, iar BET-ul societatilor lichide, cu 2,66 la suta. Lichiditatea bursiera a fost, la randul ei, destul de modesta, cifrandu-se doar la 1. 215 miliarde lei, in timp ce in saptamana 14-18 martie tranzactiile au depasit valoarea de 1.632 miliarde lei. Acalmia din aceasta saptamana sustine ideea ca atat vanzatorii, cat si cumparatorii par sa stea in expectativa, asteptand, poate, variatii mai semnificative. In ultima sedinta a saptamanii trecute, Banca Transilvania a facut, ca de obicei, legea la Bursa de Valori, cu un rulaj de 54 miliarde lei. Cursul bancii a inregistrat o corectie destul de mare, de 4,17 la suta, inchizand la 13.800 lei pe actiune. Asta in conditiile in care transferurile realizate in sedinta de joi cu titlurile Bancii Transilvania, au totalizat 163,6 miliarde de lei, adica 54,7 la suta din valoarea totala a operatiunilor bursiere, de 298,9 miliarde de lei. "Banca Transilvania a fost cel mai interesant emitent pentru investitori. Se poate spune ca anuntul facut miercuri cu privire la majorarea capitalului social si emiterea de obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de 25 de milioane de dolari a influentat transferurile realizate cu titlurile institutiei de credit", a declarat Alin Brendea, directorul de operatiuni al SSIF Prime Transaction.
SIF Oltenia a continuat sa fie cea mai tranzactionata societate de investitii, cu schimburi in valoare de 14,7 miliarde lei."Societatile de investitii financiare au realizat o lichiditate normala, intrand intr-o perioada de stabilizare", a mai spus Brendea. In topul cresterilor de vinerea trecuta s-a aflat Azomures, cu o apreciere de 14,89 la suta pana la 2.700 lei pe actiune, urmat de Policolor, cu o crestere de 11,43 la suta, ultima cotatie fiind de 11.700 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.