Instanta Tribunalului Bucuresti a respins, la sfarsitul saptamanii trecute, cererea de prelungire a mandatului pe numele lui Corneliu Iacobov, considerand ca probele administrate pana in prezent sunt insuficiente si ca cercetarea in libertate a omulu

Instanta Tribunalului Bucuresti a respins, la sfarsitul saptamanii trecute, cererea de prelungire a mandatului pe numele lui Corneliu Iacobov, considerand ca probele administrate pana in prezent sunt insuficiente si ca cercetarea in libertate a omului de afaceri nu prezinta pericol public.
Aceleasi considerente prevazute in motivare au stat si la baza respingerii prelungirii mandatului de arestare preventiva si in cazul fostului director general al Rafo Onesti, Teodor Gaurean.
Totodata, instanta a apreciat ca actele procedurale efectuate de procuror nu invoca vreun text de lege incalcat de Gaurean in incheierea contractelor comerciale si care sa faca susceptibila aprecierea ca au fost savarsite infractiunile pentru care este cercetat.
In privinta lui Iacobov, judecatorii si-au mai motivat decizia prin faptul ca acesta nu are calitatea de functionar al societatii Rafo, ceea ce ridica problema daca poate sau nu sa fie subiect activ al infractiunii de delapidare.
In aceeasi motivare, instanta a apreciat ca prelungirea duratei arestarii preventive nu se justifica deoarece cei doi nu prezinta pericol concret pentru ordinea publica. Acestia ar prezenta pericol pentru ordinea publica doar daca magistratul ar fi convins ca, in stare de libertate, ar putea comite noi fapte penale, ar fugi, se vor sustrage de la urmarirea penala sau de la judecata ori vor incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului.

Baieti buni fara antecedente penale

Tot in motivarea de vineri, instanta a apreciat ca cei doi sunt cercetati pentru infractiuni economice, nu au antecedente penale si nimic din datele care caracterizeaza persoana acestora nu justifica faptul ca ei ar reprezenta un pericol pentru ordinea publica.
In aceste conditii, instanta a respins cererea de prelungire a duratei arestarii preventive, dosarul fiind trimis la Curtea de Apel Bucuresti unde, azi, se va judeca recursul Parchetului fata de decizia Tribunalului.
Judecatorii bucuresteni au decis, in noaptea de 3/4 martie a.c., arestarea lui Corneliu Iacobov si a lui Teodor Gaurean pentru 25 de zile, hotararea fiind luata dupa ce acestia fusesera audiati toata ziua la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Corneliu Iacobov si Teodor Gaurean sunt acuzati ca ar fi prejudiciat Rafo Onesti cu aproape 700 de miliarde de lei, dupa ce au incheiat cu o firma din Campina, Metal EuroEst, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la o societate din Slatina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.