Cercetatorii sustin ca femeile casatorite dau nastere unor copii mai sanatosi decat cele care nu au oficial un sot. Potrivit unui studiu efectuat in Canada, copiii femeilor casatorite sunt mai sanatosi decat ai acelora care traiesc fara forme legale
Cercetatorii sustin ca femeile casatorite dau nastere unor copii mai sanatosi decat cele care nu au oficial un sot. Potrivit unui studiu efectuat in Canada, copiii femeilor casatorite sunt mai sanatosi decat ai acelora care traiesc fara forme legale cu tatal copilului. Potrivit studiului, care a fost efectuat in perioada 1990-1997, in Quebec, oamenii de stiinta au comparat o serie de date adunate din mai multe maternitati si spitale si au stabilit ca 7,5 la suta dintre femeile gravide necasatorite nasc prematur. Aceasta situatie este intalnita la doar 6,4 la suta dintre gravidele casatorite. De asemenea, exista o diferenta si in ceea ce priveste greutatea copilului la nastere. 6,6 la suta dintre femeile necasatorite nasc un copil care cantareste mai putin de 2.500 de grame, in timp ce doar 5,2 la suta dintre gravidele casatorite se confrunta cu aceasta situatie. Totodata, studiul evidentiaza ca aproximativ patru copii dintr-o mie dintre cei ai caror parinti nu sunt casatoriti mor in prima luna dupa nastere si ca doar trei copii dintr-o mie ale caror mame sunt casatorite isi pierd viata in primele saptamani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.