Autoritatile italiene pentru libera concurenta au deschis o investigatie asupra achizitiei de catre reteaua de televiziune Mediaset, controlata de familia Berlusconi, a drepturilor de transmisie pentru meciurile de fotbal din campionatul italian, tra
Autoritatile italiene pentru libera concurenta au deschis o investigatie asupra achizitiei de catre reteaua de televiziune Mediaset, controlata de familia Berlusconi, a drepturilor de transmisie pentru meciurile de fotbal din campionatul italian, transmite Reuters.
Autoritatile italiene vor analiza daca Mediaset a afectat concurenta cumparand drepturile de transmisie pentru echipele din Serie A si Serie B pana in 2007.
De asemenea, Mediaset a inceput negocierile pentru cumpararea drepturilor pentru sezonul 2007/2008. Investigatia se refera mai ales la achizitia drepturilor de transmisie prin sistemul pay-per-view, de catre divizia RTI a grupului Mediaset.
Analistii considera ca oferirea meciurilor de fotbal prin canale de televiziune pay-per-view va contribui la cresterea veniturilor Mediaset.
Implicarea puternica a Mediaset pe piata meciurilor de fotbal transmise in pay-per-view a adus compania intr-o concurenta directa cu Sky Italia, firma italiana de televiziune prin satelit a lui Rupert Murdoch.
Mediaset va transmite meciurile de fotbal prin televiziune terestra digitala, iar Sky Italia s-a plans ca se obtin avantaje substantiale, deoarece decodoarele pentru acest tip de transmisii sunt subventionate de Guvernul de la Roma.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.