Cercetatorii din cadrul Institutului National American pentru Alergii si Boli Infectioase au inceput testarea vaccinului impotriva virusului gripei aviare H5N1 pe oameni, pe fondul eforturilor de pregatire in cazul aparitiei unei gripe aviare pandemi
Cercetatorii din cadrul Institutului National American pentru Alergii si Boli Infectioase au inceput testarea vaccinului impotriva virusului gripei aviare H5N1 pe oameni, pe fondul eforturilor de pregatire in cazul aparitiei unei gripe aviare pandemice. Dupa cum informeaza agentia de presa Xinhua, prima faza a testelor pentru determinarea gradului de risc al vaccinului presupune injectarea produsului pe 450 de adulti sanatosi din Baltimore, Los Angeles, si din Rochester, New York. In cazul in care vaccinul se va dovedi a fi sigur, el va fi testat si pe copii si batrani. Potrivit sursei citate, vaccinul a fost creat de Sanofi Pasteur, dintr-o tulpina inactiva a virusului H5N1, izolata in 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.