Nationala de tineret a Romaniei a reusit ieri un meci foarte bun impotriva Olandei, prilejuind debutul cu victorie al noului antrenor, Florin Marin. Cu o atitudine extraordinara, lucru rar in ultimii ani la tineret, "tricolorii mici" au aratat un fot
Nationala de tineret a Romaniei a reusit ieri un meci foarte bun impotriva Olandei, prilejuind debutul cu victorie al noului antrenor, Florin Marin. Cu o atitudine extraordinara, lucru rar in ultimii ani la tineret, "tricolorii mici" au aratat un fotbal de calitate, insa principala lor arma a fost vointa, "rautatea" in joc. Florin Marin a pus bine in teren o echipa de jucatori muncitori, pastrand pe banca "vedete" precum Zicu sau Tamas. Cu Keseru (foto) in mare forma - atacantul lui Nantes nu mai poate fi scos din aceasta echipa decat de acicdentari sau suspendari - "tricolorii mici" au lasat "floricelele" la o parte, preferand un joc rapid, direct, care le-a adus in cele din urma victoria. Profitand de naivitatea unui fundas olandez, care a comis hent in careu, echipa de tineret a deschis scorul repede, Keseru executand foarte bine penalty-ul dictat de arbitrul francez. Batavii au replicat cu nervi, cu intrari tari, Van Persie faultandu-l extrem de dur pe Prepelita cu putin inainte de pauza. Cateva minute mai tarziu, olandezul a fost eliminat alaturi de Marius Constantin, dupa o altercatie intre cei doi. In partea a doua olandezii au dominat, dar nu si-au creat decat o singura ocazie clara, bara lui Ridder din minutul 86. Apararea lui Florin Marin a functionat foarte bine, mijlocasii, in special Nicolita si Marginean, au facut si ei faza defensiva de cate ori a fost nevoie, iar in final a venit si golul lui Curelea, dupa o pasa buna a lui Zicu. Florin Marin debuteaza asadar cu o victorie pe banca "tricolorilor mici", care si-au consolidat prin acest rezultat prima pozitie in clasament. Urmeaza un meci foarte greu in Macedonia, principala problema a lui "Flocea" fiind aceea de a-si tine elevii montati, stiuta fiind predilectia acestora pentru partidele slabe dupa cele foarte bune. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.