Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a dezvelit ieri busturile Regelui Ferdinand si Reginei Maria, amplasate in incinta Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, informeaza Mediafax. In discursul tinut in Aula Magna a UBB, Regele Mihai
Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a dezvelit ieri busturile Regelui Ferdinand si Reginei Maria, amplasate in incinta Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, informeaza Mediafax. In discursul tinut in Aula Magna a UBB, Regele Mihai I a declarat ca ceremonia organizata ar trebui sa onoreze nu numai pe Regele Ferdinand, bunicul sau, si pe Regina Maria, "ci pe toti ceilalti romani care au fost destul de intelepti sa vada ca o buna educatie reprezinta temelia unui stat modern, la fel ca economia sau apararea". "Datoria unui monarh constitutional este sa incurajeze natiunea si sa calauzeasca politicienii, sa prevada nevoile imediate ale poporului. Sunt sigur ca bunicul meu ar fi fost mandru de voi toti astazi. Voi reprezentati una din cele mai bune traditii ale invatamantului academic roman", a spus Regele Mihai I. Ceremonia desfasurata la UBB a fost prilejuita de implinirea a 85 de ani de la inagurarea solemna a Universitatii din Cluj, la 1-3 februarie 1920, in prezenta Regelui Ferdinand si a sotiei sale, Regina Maria. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.