In palmaresul oficial al nationalei de fotbal a Romaniei figureaza opt meciuri cu Olanda, dintre care trei sunt la nivel de echipe olimpice, acestea fiind de fapt si singurele confruntari oficiale. Romania a castigat doua partide, ambele la "olimpici
In palmaresul oficial al nationalei de fotbal a Romaniei figureaza opt meciuri cu Olanda, dintre care trei sunt la nivel de echipe olimpice, acestea fiind de fapt si singurele confruntari oficiale. Romania a castigat doua partide, ambele la "olimpici", 3-0 la Roosendaal si 5-1 la Bucuresti in preliminariile Jocurilor Olimpice de la Montreal (1976) - al treilea meci l-au castigat olandezii, cu 6-0, in 1924 - a remizat unul si a pierdut de cinci ori, golaverajul fiind de 9-13. In amicale (unul pe teren propriu si patru in deplasare), Romania a obtinut doar o remiza (0-0), fiind invinsa de patru ori. La ultimul joc dintre cele doua nationale (27 mai 2000, Amsterdam), castigat cu 2-1 de "portocala mecanica", Viorel Moldovan a marcat singurul gol al Romaniei. Din echipa Romaniei care evolua pe "ArenA", sase jucatori se afla si in lotul lui Piturca: Lobont, Contra, Chivu, D. Munteanu, Fl. Petre, V. Moldovan. De la olandezi au mai ramas doar Van der Sar si Cocu * In grupa 1 de calificare la Cupa Mondiala din 2006, cele mai multe goluri au fost marcate de Eremenko (Finlanda) - 5 goluri, Koller (Cehia) - 4 goluri, Van Hooijdonk (Olanda) - 4 goluri, Pancu (Romania) - 3 goluri * Jucatorii cu cele mai multe selectii din actualul lot: Dorinel Munteanu - 120, Viorel Moldovan - 68, Constantin Galca - 67 si Adrian Ilie - 54 * Golgeterii Romaniei din actualul lot: Viorel Moldovan - 25, Dorinel Munteanu - 16, Adrian Ilie - 12 si Daniel Pancu - 9 * In reprezentativa Romaniei se afla si doi debutanti, portarul timisorean Marius Popa si fundasul stelist George Ogararu. Palmaresul echipei Romaniei: 585 260 145 180 993-786. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.