Nu stiu ce sa scriu. Da. Chiar nu am habar. Trec prin acea perioada in care pot sa ma dau cu capul de toti peretii, sa zac ore in sir in fata calculatorului si sa nu imi vina nici o idee cu care sa umplu coloana din stanga a paginii. Ma doare capul d
Nu stiu ce sa scriu. Da. Chiar nu am habar. Trec prin acea perioada in care pot sa ma dau cu capul de toti peretii, sa zac ore in sir in fata calculatorului si sa nu imi vina nici o idee cu care sa umplu coloana din stanga a paginii. Ma doare capul de fiecare data cand incerc sa gandesc. Dar oare de ce? De ce sunt azi asa de lipsit de idei, stors de vlaga, fara chef? Cred ca stiu. Ba nu. Sunt sigur ca stiu. Aseara am avut o discutie mai aprinsa cu un venerabil domn avand urmatorul subiect: "Era mai bine sa fii copil pe vremea parintilor nostri sau acum?". Tot discutand pe seama acestei teme am atins un punct sensibil care cred ca v-ar interesa si de aceea vi-l impartasesc si dumneavoastra. De ce parintii sau bunicii cer de la noi sa fim la fel cum erau ei pe vremuri si le place sa compare gesturile, ocupatiile si gusturile lor cu ale noastre, atat timp cat vorbim de doua epoci total diferite. Haideti sa exemplificam un pic.
De ce de fiecare data cand un copil de 14 ani merge pe strada cu prietena lui de mana trebuie sa se gaseasca un batranel care sa se holbeze la ei si sa le atraga atentia ca nu e frumos si ca pe vremea lor asa ceva nu era permis? De ce cand acelasi copil asculta muzica, trebuie sa-l auda pe bunicul criticand aceste melodii si catalogandu-le sataniste? De ce cand se uita la televizor trebuie sa vina mama sa-i spuna sa nu mai stea asa de mult pentru ca pe vremea ei nu aveau asa ceva si se culcau la ora 8 seara, iar a doua zi la ora cinci erau pe camp cu sapa? De ce cand tot acel copil de 14 ani ii cere bani tatei pentru a pleca in excursie cu clasa acesta ii spune raspicat "pe vremea mea in vacanta vopseam gardurile scolii nu hoinaream prin tara degeaba"?
Mai pe scurt, de ce trebuie sa suportam toate aceste critici pentru ca parintii nostri au trait intr-un sistem nefavorabil sI au avut o copilarie nefericita? Daca ei au avut ghinionul sa traiasca intr-o astfel de perioada, asta nu inseamna ca si noi trebuie sa suferim din aceasta cauza. Asa ca, dragi parinti, inainte de a va mai critica copilul comparandu-l cu dumneavoastra, ganditi-va ca va separa peste douazeci de ani de schimbare si doua sisteme diferite.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.