Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) si Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) au lansat un program de informare si consultare privind necesitatea schimbarii Codului Muncii. Cele doua organizatii considera ca in noul Cod al Mu
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) si Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) au lansat un program de informare si consultare privind necesitatea schimbarii Codului Muncii. Cele doua organizatii considera ca in noul Cod al Muncii sunt necesare prevederi care sa asigure premisele crearii de noi locuri de munca, sa stimuleze cresterea economica, sa incurajeze munca si competenta, sa elimine birocratia si piata neagra a muncii. Membrii acestora sustin ca o economie performanta inseamna conditii bune pentru toti cei ce formeaza piata muncii. ACPR si AmCham propun o noua abordare a relatiilor de munca, aceea de parteneriat intre angajat si angajator. "Am trecut de mult de faza luptei de clasa. Orice incercare de a mentine acest unghi de abordare este o aruncare intr-un trecut indezirabil si caduc", a declarat Dinu Patriciu, presedintele Confederatiei Nationale a Patronatului Roman (CNPR). Propunerile celor doua organizatii privind flexibilitatea pietei muncii se refera la posibilitatea de a face angajari pe perioade de timp flexibile si de a crea noi locuri de munca in functie de necesitati, precum si la posibilitatea de a renunta mai usor la angajatii care nu isi indeplinesc indatoririle la standardele cerute de organizatii. Pentru asigurarea conditiilor de crestere economica, ACPR si AmCham avanseaza posibilitatea de a prelungi timpul de lucru in functie de necesitatile economice, posibilitatea negocierii la nivel de organizatie a perioadei de referinta pentru durata zilei de lucru, precum si posibilitatea negocierii programelor de formare profesionala in functie de specificul organizatiei. Posibilitatea companiilor de a trimite toate datele legate de personal catre o baza de date unica reprezinta propunerea celor doua organizatii pentru reducerea birocratiei. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.