Meciul pe care Romania il va disputa astazi in compania Olandei este asezat sub semnul celebrei dileme hamletiene: a fi sau a nu fi; A fi sau a nu fi la turneul final al Campionatului Mondial din Germania. Nationala noastra abordeaza primul meci din
Meciul pe care Romania il va disputa astazi in compania Olandei este asezat sub semnul celebrei dileme hamletiene: a fi sau a nu fi; A fi sau a nu fi la turneul final al Campionatului Mondial din Germania. Nationala noastra abordeaza primul meci din 2005 al preliminariilor cu sabia deasupra capului. Trist este ca am ajuns in aceasta situatie numai si numai din cauza noastra. Generalul Iordanescu a etalat in debutul preliminariilor un ramolisment de rezervist expirat, devenind astfel alibiul comportarii lamentabile a trupetilor din subordine. Am pierdut meciul la Praga, unde am reusit performanta de a fi mai subtiri decat umbra unei echipe cu valoare certificata doar de o istorie demult apusa. In Armenia am reusit sa refacem moralul unor adversari care se considerau in afara competitiei. Cele doua esecuri au creat foame de puncte, dar au si meritul de a fi vindecat nationala de pacostea unui antrenor lipsit de autoritate.
Instalarea lui Victor Piturca in locul lui Iordanescu reprezinta un pariu cu miza considerabila. Nu sunt putini cei care au echivalat aceasta schimbare cu o revansa a olteanului dupa debarcarea sa intempestiva de la lotul national. Nu accept idei de imprumut si nici nu particip la... bucuria nebunilor. Eu consider ca Victor Piturca are argumente profesionale care sa-l recomande pentru o asemenea responsabilitate. Cand afirm acest lucru nu ma dezic de observatiile pe care i le-am facut (in scris) pe vremea cand antrena Steaua.
I-am reprosat atunci incapatanarea si subiectivismul unor decizii duse dincolo de limitele rezonabilului. Am spus, concret, ca omul Piturca il strica pe antrenorul Piturca. Acum lucrurile se schimba. La lotul national Piturca ramane doar meseriasul pe care intotdeauna l-am apreciat, descatusat de responsabilitatile gestionarii unui club. Asa stand lucrurile si neavand obiceiul de a-mi face cunoscute opiniile dupa razboi, acum la debutul oficial intr-un nou mandat la nationala Romaniei, imi iau responsabilitatea de a paria pe Piturca. Dupa cum spuneam la inceput, jucam meciul de astazi cu sabia deasupra capului. Intalnim o echipa, a Olandei, care ocupa un loc binemeritat in elita fotbalului. Nu putem aduce in joc tot ce are fotbalul romanesc mai valoros. Cu toate acestea imi iau libertatea de a pronostica un rezultat bun. Sper, de asemenea, ca giulestenii sa uite interesele de grup, sa faca abstractie de faptul ca nu sunt reprezentati in teren de jucatorii casei si sa asigure din tribuna suportul de care nationala noastra are mare nevoie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.