Soarta a facut ca intr-o fericita zi din luna trecuta, noi, cei de la "Pupaza din tei", sa trebuiasca sa ne intalnim cu secretarul de stat de la Ministerul Administratiei si Internelor, dl Radu Mircea Popescu, ca sa ne ajute sa distribuim ziarul prin
Soarta a facut ca intr-o fericita zi din luna trecuta, noi, cei de la "Pupaza din tei", sa trebuiasca sa ne intalnim cu secretarul de stat de la Ministerul Administratiei si Internelor, dl Radu Mircea Popescu, ca sa ne ajute sa distribuim ziarul prin consiliul local si judetean pentru a o ajuta pe Iulia Branistareanu, fata bolnava de leucemie. Si tot soarta, (fir-ar ea sa fie), a facut ca dl Mircea Popescu sa fie plecat departe, intr-un loc si cu un scop bine definit, dar nu prea cunoscut de noi, muritorii de rand.
Dar, ma rog, pana sa ajungem la aceasta cruda concluzie, a trebuit sa trecem prin "pericolele" Palatului Victoria. Asadar, iata-ne: doua fete, doi baieti, putin cam dezorientati dar foarte motivati in ceea ce voiam sa facem. Ajungem in fata portarului si aflam ca nu se poate intra prin acea poarta care ne-ar fi lasat sa fim in 15 pasi la locul dorit, ci trebuie sa ocolim vreo 300 de metri, perimetrul intregii curti a Palatului Victoria, pentru ca ilustra persoana de la poarta e ferm hotarata sa respecte regulile de securitate sau mai stiu eu ce. Nu-i nimic, ne supunem. Intr-un final, intram in curte, cautand buimaciti o persoana care sa ne spuna unde este poarta C. Spre mirarea noastra, gasim nu una, ci vreo trei, care mai de care doritoare sa ne ajute cu sfaturi. Sfaturi care se cam contraziceau: "Luati-o drept inainte. Vedeti ca scrie chiar in fata mare cu rosu poarta C." Zis si facut: o luam in fata, mergem ce mergem, si apoi mai mergem ce mergem, cautam, mai mergem ce mergem, si tot nu gasim. Intrebam pe altcineva. "Cine v-a trimis aici? intoarceti-va, faceti dreapta, dati coltu'...". Nici asa nu merge. Ajungem intr-un final, cred ca printr-o minune, la mult dorita poarta C.
Aici, teapa!!! Planurile noastre diabolice de copii criminali sunt date peste cap de un afis sobru care ne interzice sa intram cu bombe, mitraliere, dinamita sau orice altceva din acest domeniu. Asta e! Ne resemnam doar cu dorinta de a intra in audienta la d-l Mircea Popescu.
Dupa formalitatile de rigoare suntem trecuti prin aparatul de detectat metale. Dupa insistente piuituri, ne dam seama ca detectorul este alarmat din cauza unui aparat dentar. Misto! Si noi care credeam ca detinem vreun pistol ascuns despre care nu stiam...
Suntem invitati, ce-i drept pe un ton cam intepat (probabil ca pe doamna de la usa o iritase gluma noastra cu lasatul bombei la intrare), sa luam loc pe fotolii pentru a astepta. Mama, da' ce fotolii... Nici nu costau mai mult de 25 de milioane. Fiecare. Nu, nu!
Dar nici aici nu scapam de piuitul enervant al detectorului, caci persoana de la intrare, intrata fiind probabil in pauza de masa (la ora 10:30?), lasa orice persoana, autorizata sau nu, sa fluture pe usa. Ce mai conta... Dupa ce fondul sonor al piuitului inceteaza, in surdina, probabil dintr-un birou mai indepartat rasuna vestitul: "In the jungle...". Deci iata ca mai exista si oameni fericiti.
Si dupa cateva comentarii de genul "tre' sa castige Intergaz, ca asa vreau io" etc. ale unui personaj ocupat din Palatul Victoria si dupa chicotele noastre la adresa atmosferei generale de acolo, suntem invitati sa vorbim intr-un final cu d-l Radu Mircea Popescu, de fapt, cu un consilier al sau, caci dumnealui se dovedise a fi plecat pe acolo, pe undeva, departe...
Ca de obicei consilierul ne-a promis marea cu sarea, o colaborare fructuoasa si sa stam linistiti, ca ne suna ei. Va dati seama ca nici pana acum n-am primit vreun telefon.
Ceea ce am vrut sa scot in evidenta cu acest articol nu este faptul ca am fost refuzati, ci modul deloc profesionist in care se lucreaza.
Vorba aceea: "pana la Dumnezeu te papa sfintii"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.