Ilie Nastase a fost ales ieri, pentru a treia oara consecutiv, presedinte al FR Tenis, fiind votat de 101 membri ai Adunarii Generale din cei 111 prezenti. Nastase l-a avut contracandidat pe Marius Vladu, care a obtinut sase voturi. Un vot a fost anu
Ilie Nastase a fost ales ieri, pentru a treia oara consecutiv, presedinte al FR Tenis, fiind votat de 101 membri ai Adunarii Generale din cei 111 prezenti. Nastase l-a avut contracandidat pe Marius Vladu, care a obtinut sase voturi. Un vot a fost anulat, iar alti trei reprezentanti nu au dorit sa voteze. AG a stabilit si cei patru vicepresedinti, care impreuna cu presedintele vor forma Comitetul Director al FRT. Acestia sunt Alexe Bardan, Dumitru Haradau, Florin Segarceanu si Adrian Marcu. Trei membri ai AG au contestat insa dreptul de a candida al lui Nastase, solicitandu-i acestuia un act prin care sa dovedeasca fatpul ca este membru al unui club de tenis afiliat FRT. Ilie Cojan, Gabriel Sandulescu si Vasile Tiroiu le-au solicitat membrilor Comitetului Director alesi ieri acte prin care sa dovedeasca faptul ca sunt membrii unui club de tenis. Cei trei contestatari au sustinut ca Nastase si cei patru nu indeplinesc conditiile articolului 24, paragraful 1 din Ordonanta 26/2000 in care se precizeaza ca un Comitet Director trebuie sa fie format in proportie de 75% din membri ai unor cluburi. Solicitarea a provocat un adevarat scandal, ceilalti membri considerand ca nu este nevoie ca Nastase si cei patru vicepresedinti sa dovedeasca faptul ca sunt implicati in tenisul romanesc. "Sunt membru al clubului Steaua, mai sunt si antrenor, am fost si jucator, deci nu inteleg de ce a fost nevoie de tot acest scandal. Sunt din 1996 la federatie si o sa continuu ce am inceput. Atunci nu era mai nimic, iar acum cunoastem din nou performanta", a spus Nastase. Cojan a avut si o altercatie cu Haradau, dupa l-a acuzat pe vicepresedintele FRT ca a fost informator al Securitatii inainte de 1989. Haradau s-a ridicat nervos de la masa de prezidiu si i-a smuls din mana microfonul lui Cojan. "Domnul Cojan a fost condamnat penal, nu stiu de ce trebuie sa il ascultam pe dansul", a precizat vicepresedintele, adaugand ca este posibil ca Federatia Romana de Tenis sa il actioneze in judecata pe Ilie Cojan. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.