Guvernul va dezbate, astazi, in prima lectura, strategia anticoruptie si planul de actiune, precum si strategia de reforma a sistemului judiciar si programul aferent, a anuntat, la Palatul Victoria, premierul Calin Popescu-Tariceanu. Cele doua proiec
Guvernul va dezbate, astazi, in prima lectura, strategia anticoruptie si planul de actiune, precum si strategia de reforma a sistemului judiciar si programul aferent, a anuntat, la Palatul Victoria, premierul Calin Popescu-Tariceanu. Cele doua proiecte vor fi aprobate in cadrul unei sedinte a Cabinetului care va avea loc miercuri, 30 martie, si la care va participa, in calitate de invitat, presedintele Traian Basescu. Primul-ministru a spus ca seful statului a fost invitat sa participe la sedinta de guvern din "necesitatea corelarii eforturilor celor doua institutii pentru o actiune coerenta si eficienta in lupta anticoruptie si reforma sistemului judiciar". Conform angajamentelor asumate de Romania in negocierile de aderare la UE, aceste documente trebuiau aprobate pana cel tarziu la data de 31 martie a.c., asupra respectarii acestui termen atragand atentia si comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, in cadrul unei intrevederi avute la Bruxelles cu premierul Calin Popescu-Tariceanu. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.