Solutia? Schimbare totala de look. O noua moda in liceele bucurestene este sa ai dread-uri. Dread-urile sunt de fapt codite jamaicane, de diferite grosimi, cu forma de tuburi si care dau aspect de par nespalat.
Desi pare o frizura neingrijita,
Solutia? Schimbare totala de look. O noua moda in liceele bucurestene este sa ai dread-uri. Dread-urile sunt de fapt codite jamaicane, de diferite grosimi, cu forma de tuburi si care dau aspect de par nespalat.
Desi pare o frizura neingrijita, tinerii sunt foarte incantati de aceasta moda si scot din buzunar sume destul de mari pentru aceste codite, care dau dureri de cap parintilor.
Primii care au venit cu aceasta revolutie in moda sunt negrii de origine jamaicana. Apoi, generatia noastra, in tendinta de a incerca orice, a inceput sa prinda gustul pentru aceasta coafura. Fetele prefera dread-locks-urile mai subtiri, iar baietii, in general, opteaza pentru cele mai groase.
Parintii nu au o parere foarte buna despre aceste "mofturi", dar, cu toate astea sponsorizeaza pretentiile mari ale celor mici. "Ai innebunit, vrei neaparat sa-ti strici parul?! Arati ca un nespalat!". Cam asa suna prima reactie a mamei.
La un salon specializat, un profesionist cere 200 de euro pentru mana de lucru si pentru solutia care intretine aspectul si integritatea coditelor. A doua varianta, mai putin costisitoare, dar si mai riscanta, ar fi sa mergi la un licean care cunoaste "smecheria" de a face dread-uri. Se mai intampla, sa te alegi cu o opera nereusita ori sa-ti cada parul. In acelasi timp, dread-urile neprofesioniste sunt mai putin pretentioase si pot fi desfacute usor, in caz de "urgenta". Cat despre partea de igiena, nu ar fi o problema, pentru ca te poti spala pe cap de cate ori vrei si coditele vor ramane "vii si nevatamate", doar ca, in loc de sampon, trebuie sa folosesti numai spuma acestuia.
Pentru cei cu o podoaba capilara nu foarte bogata se pot aplica extensii, care ajuta la pregatirea coafurii, dar care, evident, costa...
Care sunt conditiile in care iti poti face dread-locks-uri? Pai, in primul rand, trebuie sa ai parul nespalat de minim doua saptamani, bani in buzunar, spirit de aventura si sa fii dispus sa-ti petreci urmatoarele sase-sapte ore, pe un scaun tapan, asteptand cu nerabdare sa vezi "opera de arta".
Pasul al doilea, este sa infrunti reactiile prietenilor... Te pot felicita pentru noul tau look sau,din contra, pot face comentarii rautacioase, fie pentru ca nu le place, fie dintr-o reala invidie, tocmai pentru ca le-ai luat-o inainte sau pentru ca ei nu au posibilitatea si acordul parintilor pentru a-si face aceasta coafura.
Roxana este o adolescenta de 16 ani si una dintre curajoasele care a trecut prin aceasta experienta. "Fiind un fan al muzicii reggae,m-am hotarat sa-mi fac dread-uri. Mi se par interesante si la moda. Am vrut sa ma exprim altfel si sa fiu diferita fata de ceilalti. Si chiar am reusit, nu?" Opinia Roxanei este impartasita si de multi alti tineri.
Astfel, cu toate discutiile aprinse dintre copii si parinti am putea avea surpriza ca aceasta moda sa-si castige din ce in ce mai multi adepti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.