Bebelusii care mananca alimente pentru copii cumparate de la supermarket, care au culoare maronie, prefera mai tarziu aceeasi culoare a alimentelor existenta spre exemplu la chipsuri si snacksuri, informeaza editia electronica a cotidianului britanic
Bebelusii care mananca alimente pentru copii cumparate de la supermarket, care au culoare maronie, prefera mai tarziu aceeasi culoare a alimentelor existenta spre exemplu la chipsuri si snacksuri, informeaza editia electronica a cotidianului britanic The Sun.
Potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Birmingham, copiii au tendinta sa consume alimente care arata ca mancarurile pe care le-au mai incercat si le-au placut.
Cercetatorii spun ca, in general, bebelusii isi formeaza o anumita imagine a mancarii ideale.
Ei resping alimentele care nu se potrivesc stereotipului fara sa le guste macar. Acest lucru explica de ce atat de multi copii refuza sa manance legume verzi. In acest mod se explica si de ce bebelusii care mananca produse semipreparate vor alege mai tarziu cel mai probabil mancaruri nesanatoase.
Cercetatorii ii indeamna pe parinti sa le dea copiilor aceeasi mancare pe care o consuma si ei si sa inceapa sa le dea fructe si legume inca de mici.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.