Canalele Venetiei sunt pline de substante toxice precum plumb, zinc, arsenic, mercur si pesticide, se arata intr-un studiu realizat recent la initiativa Departamentului de mediu al municipalitatii in colaborare cu Centrul National de Cercetare Stiint
Canalele Venetiei sunt pline de substante toxice precum plumb, zinc, arsenic, mercur si pesticide, se arata intr-un studiu realizat recent la initiativa Departamentului de mediu al municipalitatii in colaborare cu Centrul National de Cercetare Stiintifica din Italia. Potrivit documentului, in malul de pe fundul canalelor au fost gasite 11 substante toxice.
Potrivit studiului, poluarea orasului este cauzata de asa-numita poluare urbana, iar cei doi experti dau vina pe folosirea barcilor cu motor pe canalele venetiene, efectul ploilor pe acoperisuri si pavaj, coroziunea structurilor metalice, deseurile solide, sistemul de canalizare si prezenta zilnica a 130.000 de persoane, rezidenti si turisti.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.