Buckingham Palace, simbolul monarhiei britanice, a fost desemnat drept unul dintre cele mai urate imobile din Londra, de catre cititorii unui saptamanal de divertisment, transmite AFP.
Palatul unde locuieste regina, situat la o extremitate a a
Buckingham Palace, simbolul monarhiei britanice, a fost desemnat drept unul dintre cele mai urate imobile din Londra, de catre cititorii unui saptamanal de divertisment, transmite AFP.
Palatul unde locuieste regina, situat la o extremitate a arterei Mall, din centrul Londrei, figureaza pe pozitia a patra in topul celor mai urate cladiri din capitala Marii Britanii. Topul a fost realizat in urma votului cititorilor saptamanalului Time Out, care au ales si cele mai frumoase cladiri londoneze.
"Mie personal, (palatul) mi se pare foarte-foarte tern", a declarat Jessica Cargill-Thompson, de la Time Out. Potrivit ei, Buckingham Palace nu este la inaltimea calitatii sale de simbol al monarhiei britanice.
Printre cladirile si mai urate decat Buckingham se afla doua centre comerciale si Tower Thistle Hotel, al carui stil arhitectural aminteste de cel al fostei Germanii de Est. Tate Modern, fosta centrala electrica transformata in muzeu de arta contemporana in urma cu cinci ani, a fost ales imobilul preferat al londonezilor.
Palatul Westminster, cladirea in stil neogotic care adaposteste Parlamentul, centrala electrica Battersea si "Gherkin", o cladire de sticla in forma de ogiva, se numara de asemenea printre cladirile care le plac londonezilor.
Cladirile propuse spre vot cititorilor revistei au fost alese de arhitecti si scriitori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.