Nationala Romaniei a efectuat aseara antrenamentul oficial dinaintea jocului cu Olanda, de maine, pe Stadionul "Giulesti" din Capitala. La ora 17, Victor Piturca i-a scos pe gazonul excelent pe cei 22 de jucatori din lot, insa, ca de obicei la astfel
Nationala Romaniei a efectuat aseara antrenamentul oficial dinaintea jocului cu Olanda, de maine, pe Stadionul "Giulesti" din Capitala. La ora 17, Victor Piturca i-a scos pe gazonul excelent pe cei 22 de jucatori din lot, insa, ca de obicei la astfel de antrenamente, care sunt deschise presei, nu s-au facut exercitii tactice, selectionerul comandand o sedinta lejera, care a durat o ora si jumatate. Dupa ce miercuri, la meciul scoala cu Rapid II, desfasurat la Saftica, Chivu a fost menajat, el s-a pregatit ieri normal si, daca nu intervine nimic, va fi titular maine seara impotriva Olandei. La finalul sedintei de pregatire, Piturca s-a declarat multumit de felul in care jucatorii "batrani" reveniti printre "tricolori" s-au integrat in grupul tinerilor. "Am observat ca sunt prieteni, comunica foarte bine, atmosfera este foarte buna", a spus selectionerul. El a apreciat ca Nationala a intrat in linie drepata pentru acest meci. "Pregatirea in mare s-a cam incheiat, mai avem maine (n.r. astazi) un antrenament si studierea adversarului si, s-ar putea, sambata unul de dimineata, in functie de vreme", a spus Piti aseara. Selectionerul a marturisit ca mai are cateva indoieli in privinta formulei de start. "In mare s-a conturat primul unsprezece, mai sunt 2-3 posturi, in toate cele trei compartimente, la care nu m-am decis. I-am simtit foarte conectati si motivati pentru acest meci", a spus antrenorul Nationalei. Piturca s-a declarat multumit de felul in care jucatorii s-au adaptat la cerintele sale. "Au fost receptivi la ce le-am cerut, pentru ca sunt fotbalisti inteligenti si valorosi, s-au adapta usor sarcinilor pe care le-am trasat, ramane sa vedem daca o vor face si la meci, cu adevrsar in fata", a mai spus Piturca. Referitor la caracterul decisiv al intalnirii cu "Portocala mecanica", Piturca a reafirmat ca nu avem alta varianta in afara victoriei. "Daca vom pierde acest joc, e foarte greu sa mai speram la calificare. Sigur, teoretic, se poate intampla orice, insa sansele noastre scad foarte mult", a spus selectionerul. Piturca a identificat si principalele pericole venite din tabara adversa. "Robben si Van Nistelrooy, doi jucatori valorosi si periculosi, dar mai sunt Sneijder si Kuijt. Le acord tuturor o atentie speciala", a spus Piti. El a apreciat ca Olanda este un adversar redutabil, dar care poate fi depasit. "Au si ei puncte forte si puncte slabe, s-a vazut si la meciul cu Cehia, unde au avut sansa, in Macedonia, unde puteau chiar sa piarda, mai ales ca Van Basten a ales multi jucatori noi", a caracterizat pe scurt Piti adversarul de maine. A urmat o parte din tactica de joc pe care intetioneaza sa o foloseasca maine. "Vreau posesie, pentru ca daca te subordonezi jocului lor e greu sa castigi, la meciul cu Anglia au controlat jocul si au facut 0-0. Sistemul depinde si de ce joaca adversarul, poate o sa jucam cu patru atac, pentru ca avem nevoie de victorie. Vom juca agresiv in jumatatea de teren a adversarului", a incheiat selectionerul. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.