Bursa de Valori a inregistrat, ieri, in premiera pentru ultimele saptamani, o crestere generalizata, dar, ca de obicei, de mica amploare.
Indicele international ROTX s-a apreciat cel mai mult, si anume cu 1,91 la suta, urmat de BET, care a cr
Bursa de Valori a inregistrat, ieri, in premiera pentru ultimele saptamani, o crestere generalizata, dar, ca de obicei, de mica amploare.
Indicele international ROTX s-a apreciat cel mai mult, si anume cu 1,91 la suta, urmat de BET, care a crescut cu 1,57 la suta. Variatiile indicatorilor BET-C si BET-FI au fost nesemnificative, de 0,45 la suta si 0, 21 la suta.
Cu sprijinul venit din partea actiunilor Bancii Transilvania, lichiditatea bursiera a urcat, ieri, la 299,2 miliarde de lei.
Banca Transilvania a fost cel mai cautat emitent in sedinta de ieri de la Bursa, ca urmare a recentului anunt conform caruia institutia intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu peste 915 miliarde de lei. Tranzactiile cu acest emitent au insumat 163,5 miliarde de lei, iar cursul a urcat cu circa noua procente, pana la 14.400 lei pe actiune. Sectorul bancar s-a aflat, de altfel, in fruntea tranzactiilor, cu schimburi cifrate la peste 26 miliarde de lei, insa cu o scadere a cotatiei de 0,87 procente, pana la 45.500 pe actiune. Insa cea mai mare crestere a sedintei bursiere de ieri a apartinut titlurilor Astra, cu o crestere de 15 procente, inchizand la cursul de 575 lei pe actiune.
Dintre SIF-uri, in topul aprecierilor s-a situat SIF Moldova, cu un plus de 0,95 la suta pana la 10.600 lei pe actiune. O evolutie ascendenta a avut si SIF Oltenia, de 0,79 la suta, pana la o cotatie de 12.700 lei.
Schimburile cu SIF-uri, au fost, de asemenea, consistente, in frunte cu SIF Oltenia. Tranzactiile cu actiunile acestui emitent s-au cifrat, ieri, la 17,9 miliarde de lei. SIF Moldova a facut obiectul unor schimburi in valoare totala de 9,7 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.