Persoanele in varsta care nu pot lucra terenurile agricole detinute si le transfera tinerilor vor primi intre 50 si 100 de euro pe hectar anual, potrivit proiectului Legii rentei viagere, aflat in pregatire la Ministerul Agriculturii, a anuntat, dumi
Persoanele in varsta care nu pot lucra terenurile agricole detinute si le transfera tinerilor vor primi intre 50 si 100 de euro pe hectar anual, potrivit proiectului Legii rentei viagere, aflat in pregatire la Ministerul Agriculturii, a anuntat, duminica, la Suceava, ministrul Gheorghe Flutur.
Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca, pe langa pachetul de legi funciare, Ministerul Agriculturii pregateste si alte legi in vederea dezvoltarii acestui sector.
"Ministerul Agriculturii pregateste si deja suntem aproape pe final, Legea rentei viagere, pentru cei in varsta care dau terenul tinerilor. La orizont este Legea privind creditul agricol de investitii. Am finalizat Legea Caselor de credit rural", a spus Flutur.
El a apreciat ca suma reprezentand renta viagera a fost estimata ca fiind profitul net pe care il poate obtine un fermier pe un hectar, dupa scaderea tuturor cheltuielilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.