Concernul german TUI, cel mai mare tour-operator european, a obtinut in 2004 un profit operational de doua ori mai mare decat in anul precedent, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Mediafax. Cifra de afaceri a grupului a fost de 18 miliard
Concernul german TUI, cel mai mare tour-operator european, a obtinut in 2004 un profit operational de doua ori mai mare decat in anul precedent, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Mediafax. Cifra de afaceri a grupului a fost de 18 miliarde de euro, in scadere cu 6,1 la suta.
In conditiile mentinerii numarului de unitati ale grupului, vanzarile ar fi avansat cu 7,3 la suta.
Profitul inainte de impozite si amortizare (EBITA) s-a dublat, ajungand la 490 de milioane de euro, de la 242 de milioane de euro in 2003.
Divizia de turism a obtinut un profit de 362,4 milioane de euro, in urcare cu 75 la suta, pe fondul cresterii cifrei de afaceri cu 3,6 la suta, la 13,1 miliarde de euro. In Germania, TUI a reusit sa obtina un profit de 82 de milioane de euro, dupa ce in 2003 a avut pierderi.
Pe piata Europei Occidentale, care cuprinde Franta, Olanda si Belgia, compania a avut un profit de 41 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.