Preturile la petrol au scazut la 55 de dolari pe baril, dupa ce pe piata americana au atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani. Portivit Reuters, pretul titeiului brut pe piata americana a scazut cu 1,53 de dolari, ajungand la 54,50 dolari,
Preturile la petrol au scazut la 55 de dolari pe baril, dupa ce pe piata americana au atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani. Portivit Reuters, pretul titeiului brut pe piata americana a scazut cu 1,53 de dolari, ajungand la 54,50 dolari, in vreme ce pe piata londoneza titeiul a fost tranzactionat la un pret de 53,50 dolari pe baril.
Scaderea preturilor a fost determinata de publicarea raportului saptamanal al Administratiei americane pentru Informatii in Domeniul Energiei conform caruia stocurile au crescut saptamana trecuta cu 4,1 milioane de barili.
Impactul cresterii stocurilor de titei, care s-au marit in ultimele sase saptamani, a fost echilibrat de scaderea scocurilor de benzina, care au ajuns la un volum de 217,3 milioane de barili.
Cererea de benzina a continuat sa creasca, in ciuda pretului mare la pompa. La scaderea pretului petrolului a contribuit si cresterea inregistrata miercuri de cota dolarului (cea mai mare din ultima luna) in raport cu moneda europeana.
Aceasta crestere a dus la decizia Rezervei Federale de a majora ratele dobanzilor cu 0,25%.
De la inceputul anului, preturile petrolului au crescut cu 28%, deprecierea dolarului ducand la decizia investitorilor de a-si transfera fondurile de pe pietele monetare pe cele de marfuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.