Polonia a devenit, in 2004, unul dintre principalii furnizori de produse alimentare din Europa, potrivit oficialilor ambasadei Republicii Polonia la Bucuresti.
Dupa 1 mai 2004, ca urmare a desfiintarii barierelor vamale si a altor bariere de
Polonia a devenit, in 2004, unul dintre principalii furnizori de produse alimentare din Europa, potrivit oficialilor ambasadei Republicii Polonia la Bucuresti.
Dupa 1 mai 2004, ca urmare a desfiintarii barierelor vamale si a altor bariere de protectie a pietelor din UE, vanzarea de produse alimentare catre tarile UE a crescut cu 42 la suta. Principalele produse alimentare exportate de Polonia, carnea, laptele, ouale, fructele si legumele, se caracterizeaza prin calitate buna si preturi cu 30 la suta mai mici decat ale celorlalte tari din Uniunea Europeana.
In perioada ianuarie-august 2004, Polonia a exportat produse agro-alimentare tarilor din UE in valoare de 2,1 miliarde euro, realizand un plus fata de importuri de 0,5 miliarde euro. Principalul beneficiar al produselor poloneze este Germania, unde s-au exportat produse alimentare in valoare de 730 milioane euro, cu 350 milioane euro mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce reprezinta 31 la suta din intregul export al Poloniei, urmata de Italia, cu aproape 40 la suta, si Franta, cel mai mare producator de produse alimentare din Europa, cu care s-au echilibrat schimburile comerciale, datorita cresterii exportului cu 50 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.