Fostul campion mondial Anatoli Karpov s-a impus, aseara, in cel de-al patrulea meci de sah clasic pe care l-a sustinut la Bucuresti impotriva fostului medaliat european si mondial de juniori, MMI Andrei Istratescu, castigand astfel si marea confrunta
Fostul campion mondial Anatoli Karpov s-a impus, aseara, in cel de-al patrulea meci de sah clasic pe care l-a sustinut la Bucuresti impotriva fostului medaliat european si mondial de juniori, MMI Andrei Istratescu, castigand astfel si marea confruntare cu scorul general de 2,5-1,5. La capatul unei dispute aprige, in care sportivul rus a demonstrat ca nu degeaba a purtat vreme de 15 ani coroana de rege al sahului mondial, MMI Istratescu s-a vazut nevoit sa se declare invins la mutarea 64, dupa mai bine de cinci ore de lupta strategica. De altfel, motivat si de faptul ca dupa primele trei intalniri punctele fusesera impartite "frateste", MMI Istratescu a incercat in partida de ieri, gazduita de "Sala Ballroom" din Hotelul Crowne Plaza, sa anuleze avantajul pieselor albe, dar iscusinta lui Karpov a avut castig de cauza in cele din urma. Dornic sa arate ca ramane un mare campion, Karpov a inceput mult mai in forta decat in meciurile anterioare si a obtinut rapid un plus pe campul de lupta, in ciuda opozitiei foarte bune a experimentatului nostru reprezentant. Dupa un schimb de dame care l-a dezavantajat din nou pe Andrei, legendarul sahist rus a fortat si mai mult nota sa ajunga intr-un final in care negrul sa fie aruncat in corzi. In cele din urma, Karpov a transformat pionul in plus si a intrat intr-un final clasic, de dama contra turn si pion de banda laterala, fapt care l-a obligat pe MMI Istratescu sa se recunoasca invins si sa stranga mana celebrului sau adversar. Azi, confruntarea dintre cei doi mari sportivi continua cu doua partide de sah rapid, programate sa inceapa la ora 14. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.