Fosta gimnasta este multumita de oferta facuta de ARDAF si de faptul ca a recuperat 3000 de euro de la ex-coordonatorul lotului feminin olimpic, Octavian Belu
Mediatizatul proces intentat in urma cu aproximativ un an de fosta gimnasta Oana Andr
Fosta gimnasta este multumita de oferta facuta de ARDAF si de faptul ca a recuperat 3000 de euro de la ex-coordonatorul lotului feminin olimpic, Octavian Belu
Mediatizatul proces intentat in urma cu aproximativ un an de fosta gimnasta Oana Andreea Petrovschi antrenorilor lotului feminin olimpic, Octavian Belu si Mariana Bitang, pe care i-a reclamat in justitie de "rele tratamente" si de "tratamente inumane", a ajuns, ieri, la un final oarecum asteptat de toata lumea, avocatul Dana Pavelescu depunand la Tribunalul Municipiului Bucuresti o cerere prin care clienta sa precizeaza judecatorilor ca renunta la proces. Decizia de incetare a litigiului civil a fost motivata prin faptul ca Oana Petrovschi s-a declarat multumita de oferta financiara facuta saptamana trecuta de unul dintre sponsorii FR Gimnastica, ARDAF, in vederea renuntarii la actiunea intentata antrenorilor Belu si Bitang. Ajuns mai tarziu in sala de judecata de la TMB, aparatorul FRG, Nicolae Cladoveanu, a declarat, ieri, ca daca ar fi ajuns atunci cand avocatul Dana Pavelescu a depus cererea de renuntare la proces, ar fi cerut instantei sa se judece cauza in continuare. De precizat ca la termenul de ieri nu au fost prezenti in sala nici fosta gimnasta si nici antrenorii lotului tricolor.
Reamintim ca Oana Andreea Petrovschi i-a chemat in instanta pe cei doi antrenori ai echipei feminine de aur si le-a cerut trei miliarde de lei, in solidar cu FRG, suma reprezentand daune morale in urma afectiunilor grave pe care sportiva le-ar fi dobandit la coloana vertebrala din cauza faptului ca ar fi fost fortata sa se antreneze desi avea probleme medicale. Totodata, in cadrul procesului de la TMB, fosta gimnasta a revendicat si a primit prin intermediul avocatului Dana Pavelescu o importanta suma de bani pe care i-ar fi dat-o lui Belu in urma unor concursuri demonstrative private la care a participat. La termenul din data de 27 ianuarie 2005, Belu a recunoscut in fata instantei ca a primit bani de la Oana Petrovschi, precizand, insa, ca suma i-a fost data potrivit unei reguli neoficiale mondiale, practicata la competitii private unde antrenorii nu primesc recompense financiare de la organizatori. El a mai explicat judecatorilor TMB ca a primit aproximativ 3.000 de euro, dar ca nu a fortat-o pe fosta gimnasta sa faca acest lucru si nu a conditionat primirea sumei respective de prezenta sportivei in competitii. Ulterior, in baza acestei afirmatii, procurorii s-au autosesizat si au declansat o ampla ancheta, concluzia oamenilor legii fiind, in cele din urma, ca faptele coordonatorului lotului feminin de gimnastica a Romaniei nu intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni si au decis "neinceperea urmaririi penale".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.