Investitorii straini au realizat, in luna februarie, 29,7 la suta din tranzactiile de cumparare de actiuni de pe piata de capital romaneasca, in scadere fata de ianuarie, cand ponderea a fost de 35 la suta, reiese din datele furnizate de Comisia Nati
Investitorii straini au realizat, in luna februarie, 29,7 la suta din tranzactiile de cumparare de actiuni de pe piata de capital romaneasca, in scadere fata de ianuarie, cand ponderea a fost de 35 la suta, reiese din datele furnizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
Nerezidentii au cumparat actiuni romanesti in suma de 3.269 de miliarde de lei si au vandut titluri de 2.901 de miliarde de lei.
Valoarea neta a tranzactiilor derulate de nerezidenti pe piata de capital in luna februarie s-a redus cu 56 la suta in raport cu luna anterioara, de la 840 miliarde de lei, la 368 miliarde de lei.
In a doua luna a anului, fluxurile straine de bani catre piata de capital, calculate ca diferenta dintre sumele intrate si cele iesite, au fost negative si s-au cifrat la 12,4 miliarde lei, valoare inferioara soldului negativ din ianuarie.
Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Electronica Rasdaq au avut o evolutie ascendenta in luna februarie, atat la nivelul lichiditatii, cat si al preturilor de tranzactionare.
Valoarea totala a transferurilor de la BVB a depasit cu 1.639,6 miliarde lei nivelul din ianuarie, ajungand la 9.668,3 miliarde lei.
Operatiunile pe piata Rasdaq au insumat 1.337,5 miliarde lei, in crestere cu 14,5 miliarde de lei fata de valoarea din luna ianuarie.
Numarul investitorilor straini care au intrat pe piata de capital in luna februarie a fost de 109, din care 26 au fost persoane juridice.
In aceeasi perioada, au iesit din piata 16 investitori straini.
Austria a efectuat cel mai mare volum al achizitiilor pe piata romaneasca de capital in suma totala de 1.073 miliarde lei.
Pe locul doi se afla Luxemburg, cu un volum al cumpararilor de peste 572,5 miliarde lei, iar pe locul trei SUA, cu 405,01 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.