Fuziunile transfrontaliere in sectorul bancar vor ramane o exceptie mai degraba decat o regula in viitorul apropiat, avand in vedere complexitatea unor astfel de operatiuni, a declarat Walter Kielholz, presedintele bancii Credit Suisse, citat de Reut
Fuziunile transfrontaliere in sectorul bancar vor ramane o exceptie mai degraba decat o regula in viitorul apropiat, avand in vedere complexitatea unor astfel de operatiuni, a declarat Walter Kielholz, presedintele bancii Credit Suisse, citat de Reuters.
"Consideram ca particularitatile nationale si diferentele culturale impiedica o consolidare transfrontaliera in Europa", a afirmat Kielholz.
De asemenea, exista unele riscuri politice care se opun la randul lor consolidarilor.
Potrivit lui Kielholz, bancile germane trebuie mai intai sa se uneasca intre ele, inainte de a viza fuziuni in afara granitelor.
"Totusi, daca se iveste ocazia, vom avea in vedere si unele achizitii", a adaugat presedintele bancii elvetiene.
Credit Suisse, a zecea mare banca europeana dupa valoarea de piata, are active 800 de miliarde de euro. Anul trecut, banca a inregistrat un profit net de 5,6 miliarde de franci elvetieni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.