Elevii din clasele mari au marturisit ca vin la scoala doar pentru a primi o diploma, nu sunt interesati decat de o cariera de succes si se inspira din presa. Institutul de stiinte ale Educatiei (IsE) a realizat pentru prima oara in Romania un studi
Elevii din clasele mari au marturisit ca vin la scoala doar pentru a primi o diploma, nu sunt interesati decat de o cariera de succes si se inspira din presa. Institutul de stiinte ale Educatiei (IsE) a realizat pentru prima oara in Romania un studiu despre tanara generatie nascuta dupa 1989, ca sa afle pe cine se poate baza societatea peste 5 sau 10 ani. Din cercetare rezulta ca elevii vin la scoala doar pentru o diploma si ca nu dau doi bani pe profesorii lor sau pe cinste, harnicie, bunatate si oameni de cultura. "Mai bine terorist sau dictator decat profesor, au raspuns elevii. Oamenii de cultura nu sunt nici macar detestati, aproape nu exista. Majoritatea viseaza la bani si masina, dar nu si la un loc de munca", a declarat dr. stefan Popenici, unul dintre realizatorii studiului.
De departe, cotidianul "Libertatea" e favoritul viitorilor absolventi, in proportie de 16,3% sunt cititori fideli si multumiti, mai ales pentru ca aici gasesc retete de succes ale vedetelor. Spre surprinderea cercetatorilor elevii nu s-au aratat dornici sa citeasca reviste erotice.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.