Afinitatea lui Silvio Berlusconi fata de politicienii romani nu pare a fi conditionata de culoarea politica a acestora. Dupa ce anul trecut a mancat inghetata si s-a plimbat la brat cu Adrian Nastase, premierul Italiei s-a imprietenit zilele acestea
Afinitatea lui Silvio Berlusconi fata de politicienii romani nu pare a fi conditionata de culoarea politica a acestora. Dupa ce anul trecut a mancat inghetata si s-a plimbat la brat cu Adrian Nastase, premierul Italiei s-a imprietenit zilele acestea si cu Traian Basescu.
Prima calitate pe care Berlusconi a remarcat-o a fost aceea ca seful statului este "roman", ceea ce, spune el, atrage automat simpatia. Asta pentru ca in Italia sunt peste doua sute cincizeci de mii de romani care se comporta bine si, mai ales, contribuie la economia tarii. Mai mult, a remarcat Berlusconi, romancele sunt foarte frumoase, fapt ce i-a determinat pe multi italieni sa le aleaga drept sotii.
Dincolo de aceste aprecieri prietenesti in fata presei, Traian Basescu si Silvio Berlusconi au avut o intrevedere oficiala in care au discutat despre dezvoltarea relatiilor bilaterale politice, economice si culturale, precum si despre integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.
"Vom continua sa acordam sprijin pentru realizarea obiectivului nostru comun, respectiv integrarea Romaniei la 1 ianuarie 2007 in Uniunea Europeana", a afirmat Silvio Berlusconi. Traian Basescu a apreciat ca sustinerea Romei nu va fi inutila. La 1 ianuarie 2007, Italia va fi multumita ca a sustinut Romania in procesul de aderare la Uniunea Europeana, iar Bucurestiul isi va respecta toate angajamentele asumate si va fi pregatit pentru integrare, a aratat seful statului.
Premierul italian a adaugat insa ca Romania mai are de realizat unele reforme, dar s-a declarat convins ca autoritatile de la Bucuresti au vointa sa mearga pe drumul integrarii. Berlusconi a apreciat relatiile Romaniei cu Marea Britanie si SUA si contributia tarii noastre la democratizarea Irakului si Afganistanului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.