Noua lege bancara din Germania, care va intra in vigoare la 1 aprilie, va permite autoritatilor financiare sa verifice unele detalii ale conturilor personale, ceea ce risca sa afecteze dreptul la confidentialitatea datelor, potrivit comisarului germa
Noua lege bancara din Germania, care va intra in vigoare la 1 aprilie, va permite autoritatilor financiare sa verifice unele detalii ale conturilor personale, ceea ce risca sa afecteze dreptul la confidentialitatea datelor, potrivit comisarului german pentru protectia datelor, Peter Schaar.
Curtea Suprema din Germania a respins, miercurea trecuta, o plangere impotriva noului proiect legislativ, afirmand ca legea va putea intra in vigoare la 1 aprilie. Totusi, Curtea a decis ca problema constitutionalitatii legii ramane deschisa, iar o hotarare finala va putea fi adoptata in cateva luni.
Guvernul federal a propus legea in scopul eficientizarii combaterii evaziunii fiscale, a calculului contributiilor sociale si pentru a imbunatati procedurile de evaluare a eligibilitatii pentru ajutorul de somaj. Oficialii vor putea accesa informatii precum numarul de cont si data deschiderii contului, dar nu vor putea vedea balanta contului sau fluxurile financiare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.