Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a declarat, ieri, ca este sigur ca Romania isi va indeplini angajamentele asumate fata de UE, care au ca termen de realizare sfarsitul lunii martie. In luna mai, Comisia Europeana va
Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, a declarat, ieri, ca este sigur ca Romania isi va indeplini angajamentele asumate fata de UE, care au ca termen de realizare sfarsitul lunii martie. In luna mai, Comisia Europeana va face o prima evaluare in legatura cu modul in care evolueaza Romania, daca va fi capabila sa indeplineasca angajamentele luate pentru integrarea in Uniunea Europeana. Rezultatele evaluarii nu vor fi facute publice, urmand ca in octombrie - noiembrie, Comisia Europeana sa elaboreze un raport de monitorizare pentru fiecare domeniu, document care va fi facut public.
Jonathan Scheele a mai declarat ca pentru indeplinirea obligatiilor asumate este nevoie de un efort comun al Executivului, puterii legislative si a celei judecatoresti. Scheele a afirmat ca Romania trebuie sa demonstreze ca este capabila sa gestioneze corect fondurile comunitare.
El a amintit de existenta mai multor clauze, printre care cea de salvgardare, despre care a spus ca este o inovatie pentru Romania si Bulgaria si care va fi activata daca cele doua tari nu vor fi capabile ca la 1 ianuarie 2007 sa isi indeplineasca obligatiile asumate. Scheele a mai spus ca exista, de asemenea, clauze care nu presupun amanarea aderarii, ci permit Comisiei Europene sa propuna Romaniei actiuni pentru a rezolva problemele care ar putea sa apara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.