Au inceput lucrarile de refacere a salii Teatrului de Opereta "Ion Dacian", distrusa in urma incendiului din 3 ianuarie 2005. Deocamdata, au fost montate schelele si au inceput operatiunile de refacere a plafonului, urmand ca peste o luna sa aiba lo
Au inceput lucrarile de refacere a salii Teatrului de Opereta "Ion Dacian", distrusa in urma incendiului din 3 ianuarie 2005. Deocamdata, au fost montate schelele si au inceput operatiunile de refacere a plafonului, urmand ca peste o luna sa aiba loc licitatia in vederea selectarii proiectului de amenajare a spatiului afectat. Suma alocata in acest scop de catre Guvern se ridica la 40 de miliarde de lei, la care se adauga peste un miliard de lei, bani proveniti din donatii facute de institutii si persoane fizice, inclusiv de catre salariatii Teatrului de Opereta. "Desi pagubele au fost evaluate la peste 40 de miliarde lei, avem convingerea ca vom putea acoperi cu banii primiti cheltuielile necesare tuturor lucrarilor, iar in luna octombrie vom deschide stagiunea cu spectacolul <> de Gherase Dendrino" ne-a declarat, in exclusivitate, Amza Saceanu. Referitor la speculatiile care se vehiculeaza privind intentia Teatrului National "I.L.Caragiale" Bucuresti de a-si recupera sala, Amza Saceanu a mai spus: "De cate ori se schimba conducerea Teatrului National, atat cei din teatru, cat si cei din afara acestei institutii au cultivat si cultiva ideea ca au nevioe de sala. Teatrul National sa fie, mai intai, in stare sa foloseasca in mod corespunzator cele trei sali pe care le detine", a incheiat Saceanu, adaugand ca ar fi mult mai bine venit un parteneriat cu institutia vecina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.